Kortrijk, parel van een winkelstad gelegen aan de Leie

 • Sint-Maartenskerk
  Sint-Maartenskerk
 • Stadhuis
  Stadhuis
 • Broeltorens
  Broeltorens
 • Belfort
  Belfort
 • Schouwburg
  Schouwburg

Kortrijk, ook wel de guldensporenstad genoemd, is een bruisende centrumstad gelegen aan de oevers van de Leie. Het is tevens een historische stad met een rijk cultureel erfgoed.

Waar Kortrijk in 1962 de eerste stad in België was die een autovrije winkelstraat aanlegde (de Korte Steenstraat), is op heden een groot deel van de historische binnenstad volledig omgevormd tot verkeersvrij voetgangersgebied. De snelheidsbeperkingen (30 km per uur), een ambitieus verkeersgeleidingsplan, veel eenrichtingsverkeer (twee richtingen voor fietsers) en randparkings met directe pendelverbinding naar de binnenstad moeten van Kortrijk een aangename wandel- en winkelstad maken.

In Kortrijk vind je ook 2 overdekte winkelcentraRing Shopping Kortrijk Noord en het nieuwe woon- en winkelcentrum K in Kortrijk.

Naast de vele shoppingmogelijkheden loont het zeker ook de moeite om eens af te zakken tot in Kortrijk voor de vele bezienswaardigheden. Je kan er ondermeer het de Broeltorens, het Begijnhogpark, het Belfort, verschillende musea en nog zo veel meer bezoeken.

Wie na een leuke dag in Kortrijk honger heeft gekregen kan altijd terecht in één van de talloze café's en restaurants die deze stad rijk is.

Naast het stadscentrum van Kortrijk bestaat de fusiegemeente nog uit de deelgemeenten Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem.

Elk jaar rond Pasen staat in de binnenstad van Kortrijk gedurende ongeveer een maand de Paasfoor, één van de grootste kermissen in België. Kortom redenen genoeg om eens langs te komen in deze parel aan de Leie!

Zoeken op Rany
Uw handelszaak op rany.be
UW handelszaak GRATIS toevoegen op rany.be
Gratis nieuwsbrief
GRATIS nieuwsbrief