Fiesta Europa in Kortrijk

Fiesta Europa, want zo heet de markt, zal dit jaar weer samenvallen met de zomerbraderie die het laatste weekeinde van juni traditiegetrouw zowat het hele winkelgebied van Kortrijk inpalmt. De internationale markt komt heel centraal en prominent te staan op de Grote Markt.

De organisatie verloopt in de opperbeste samenwerking met de stad en het winkelmanagement. Het evenement heeft de bedoeling marktkramers uit heel Europa die kwaliteitsvolle producten uit hun land of regio te koop aanbieden bij elkaar te brengen in een gemoedelijke sfeer. En dat wordt in Kortrijk heel erg op prijs gesteld.

De vele bezoekers waarderen de authenticiteit, de gezelligheid en het enorm gevarieerd aanbod van kwaliteitsvolle producten. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en tapenades, Franse worst en streekkazen, spek, Italiaanse salami, look en ajuin, charcuterie en terrines, allerhande zoet zoals fudge, heerlijke nougat of typische amandelkoeken en nog oneindig veel meer.

Naast al dat verleidelijk lekkers wordt ook allerlei artisanaat en non-food aangeboden : lederwaren, hout, keramiek, edelstenen, mineralen, juwelen, textiel, souvenirs,…. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met ter plaatse bereide gerechten zoals paëlla, pizza, barbecue, wafels,… al dan niet overgoten met een frisse Poolse pint of een heerlijke moezelwijn. Alleen al de verschillende geuren en aroma’s zijn onweerstaanbaar!

Bijna letterlijk een smaakvol evenement dus. De heerlijke mix van zoveel verschillende nationaliteiten, talen, culturen en producten zorgt voor een unieke sfeer en een gezellig vakantiegevoel. Je waant je echt op reis in Europa (en dat zonder files of péages!). Een weekeinde lang wordt de Grote Markt de gezelligste plek van Europa!

En als het geheel dan nog eens overgoten wordt met een vriendelijk “Belgisch” zomerweertje kan de pret niet meer op. Ideaal dus voor een uitje met familie en vrienden. Laat je aangenaam verrassen en kom eens langs. Je bent er hartelijk welkom.

Gepubliceerd op 19-06-2012 door Admin